Заради ремонт на водопровод: Пет населени места са без вода (ВИДЕО)

97

През януари, отново заради планов ремонт, Шумен беше 3 дни без вода. Спирания, но само за ден, имаше и в следващите месеци

Шумен, Велики Преслав и още 3 населени места са без вода. Причината е ремонт на основен водопровод. Той е на 40 години и авариите по него не са рядкост. 10 екипа на ВиК-Шумен отстраняват течове по тръбата от язовир „Тича“, предават от Нова.

През януари, отново заради планов ремонт, Шумен беше 3 дни без вода. Спирания, но само за ден, имаше и в следващите месеци.

Заради ремонта днес водоподаването към Търговище също е спряно, тъй като двата областни града ползват един и също водоизточник.

„Правим ежеседмични обходи по трасето, следим състоянието му и когато преценим, че има опасност от аварийно спиране – гледаме да вземем мерки предварително. Работим по 3 точки по трасето, Търговище също ни помагат по още 3 точки. Към този момент плановите ремонти вървят по план – нямаме забавяне. Ако всичко е наред, гражданите на Шумен утре сутрин рано ще имат вода”, обясни инж. Тодор Стоев от ВиК – Шумен.


Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама