Домашен арест за мъжа, хвърлил GSM-а на репортерка

63

Съдът постави под домашен арест бившият футболист Денислав Станоев, който на конференцията на ГЕРБ прояви агресия спрямо журналисти и протестиращи.

Съдебният състав мотивира решението си на база събраните доказателства и отчете реална опасност обвиняемият да извърши повторна престъпление – предвид ситуацията на масови протести в страната, предаде bTV.

20-годишният младеж е обвинен в хулиганство по време на партийната сбирка на партия ГЕРБ миналата седмица. Той беше заснет да проявява агресия, избутвайки телефона на журналиста Полина Паунова. На кадрите от събитието се вижда и как младежът бие протестиращи. Пред съдебния състав той се извини и се разкая.

“Искам да се извиня на потърпевшите за това, което направих. Разкайвам се и го направих от огромна глупост“, каза още Денислав.

От своя страна прокуратурата поиска прилагане на най-тежка мярка задържане под стража. Защитата от своя страна обясни, че в поведението на обвиняемия няма хулигански мотиви, а действията му са провокирани от нежеланието на младежа и групата, с която е бил, да бъдат заснемани от журналисти. Има тридневен срок за обжалване.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама