Бойко Борисов: Със сила няма да бъдат премахнати барикадите (ВИДЕО)

107

Бойко Борисов на посещение в Сакар заради големия пожар. С него е и вътрешният министър Христо Терзийски

Премиерът Бойко Борисов е в Сакар, където от два дни бушува огромен пожар. С него е и вътрешният министър Христо Терзийски.

Двамата се запознават на място с щетите от стихията от шефа на пожараната главен комисар Николай Николов.

„Останах с впечатление, като слушах, че е изгоряла границата“, каза премиерът пред журналистите, които отразяват гасенето на пожара.

„Кой беше министър, когато купиха китайски джипове и има разследване на „ОЛАФ“?“, попита преди това Борисов шефа на МВР Христо Терзийски, припомняйки скандалната поръчка за 29 млн.лв. в служебния кабинет на Румен Радев, когато вътрешен министър беше обвиняемият днес Пламен Узунов.

„И аз искам оставката на Радев. Всеки иска оставка на някого“, отсече Борисов.

„Ние ще опитаме, въпреки всичко, да има диалог. Винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат живи и здрави на майките децата им. Няма да позволим да има сблъсъци. Не искаме никой да пострада, дори полицаите“, коментира той протестите в София и барикадите, които протестиращите издигаха.

„В демокрацията и правовата държава се провеждат избори. Така се решава кой ще управлява, коя сила ще е първа, коя втора и трета“, каза още премиерът.

„Няма да допуснем напрежение и сблъсъци, затова няма да правим нищо за тези блокади с МВР. Надявам се на разум. Защото виждате, че има протести навсякъде и виждате как се използва сила – в САЩ, в Германия, в Израел“, увери Борисов.


Видео: Facebook, Бойко Борисов


Видео: Facebook, Бойко Борисов

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама