Бум на заразени в голяма кланица в Дания

222

Положителни проби за коронавирус е причина за затварянето на една от най-големите кланици в Дания. Тя е близо до Копенхаген. Информацията е, че почти 150 служители са дали положителни тестове за COVID-19.

Гигантът в производство на месо „Danish Crown” заяви, че е затворила голяма кланица, след като близо 150 служители са тествани положително за новия коронавирус. Случаите на COVID-19 в Дания и други европейски страни показват увеличение през последните дни, предаде DarikNews.

Кланицата в град Рингстед, на около 50 километра от столицата Копенхаген, има повече от 900 работници. Фирмата „Danish Crown” заяви, че 120 служители са тествали положително за вируса в първоначален кръг от тестове на 600 служители. След повторно тестване са открити още 22 допълнителни инфекции.

„Поради тази причина ние затваряме кланицата за поне седмица, за да се опитаме да прекъснем веригата на предаване на вируса сред служителите на място“, се казва в изявление на фирмата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама