Като на филм: Бедстващи моряци на самотен остров написаха на пясъка „SOS“

331

Съобщение „SOS“, написано на плажа на малък тихоокеански остров, насочи спасителите към трима изчезнали моряци, съобщиха властите на САЩ и Австралия във вторник.

Тримата бяха тръгнали с 23-футова (7-метрова) лодка миналия четвъртък, за да направят пътуване на 26 мили (42 километра) от атолите на Пулават до Пулап във федеративните щати Микронезия. След като им е свършило горивото, те стигнали до малък, необитаем остров, на име Пикелот, предаде CNN.

Тримата мъже от Микронезиан били забелязани за първи път от танкер на ВВС на САЩ KC-135, опериращ от военновъздушната база Андерсен в Гуам след търсене в продължение на три часа, според публикация на страницата на базата във Facebook.

Хеликоптер от австралийския бомбардировски боен кораб HMAS Canberra кацнал на плажа, доставяйки храна и вода на бедстващите.

В изявление на бреговата охрана на САЩ се казва, че спасителите и морските лица спазват дистанцията си заради коронавируса.Патрулният кораб стигна до мъжете около 8 ч. местно време в понеделник вечерта, според публикацията на Andersen AFB във Facebook.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама