СДВР задържа 15 души при премахването на блокадите в София

49

Използвана е физическа сила само срещу едно лице, но в рамките на правомощията на полицията

Палатковите лагери в цялата страна са премахнати. Възстановиха движението по всички кръстовища, които бяха блокирани, съобщават от полицията.

Движението по всички линии на градския транспорт е възстановено по обичайния им маршрут, съобщават от Столична община.

Спецакция на полицията се е провела и в Пловдив, и във Варна.

„Проведе се специализирана полицейска операция за премахване на предметите от възлови кръстовища в София. Тя започна в 4,30 часа. От началото на протестите говорим, че те са нерегламентирани. Вчера, на база анализ, който правим в СДВР, беше взето решение за възстановяване на обществения ред и на движението по пътищата. За тази цел служители на СДВР са пристъпили към действия към тези три места“, обясни директорът на „Охранителна полиция“ към СДВР Тони Тодоров на брифинг.

Използвана е физическа сила само срещу едно лице, но в рамките на правомощията на полицията. Има задържани 12 лица, осем от тях са в Първо РПУ. Трима от тях пък не са имали документи. Всички задържани ще бъдат освободени, след като им бъдат съставени актове за неподчинение на полицейска заповед.

Снимка: МВР

В СДВР са пристигнали и жалби от недоволни граждани. Една от тях е била с над 400 подписа. Те дебело са подчертали, че правото им за свободно придвижване се ограничава.

Относно буса от „Системата ни убива“ Тодоров обясни, че е на наказателен паркинг, а собственикът му ще бъде глобен по надлежния ред.

От СДВР са категорични, че оттук нататък няма да позволят разполагането на палатки по възлови кръстовища в столицата.

„Ще осигурим правото на всеки гражданин да се придвижва свободно. Няма да позволяваме това повече да се случи“, категоричен бе Тодоров.


Видео: NOVA

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама