Виктор Орбан: Ако има ваксина, ще я имаме (ВИДЕО)

121

Унгария е поръчала около 5 милиона дози коронавирусна ваксина по схемата на Европейския съюз

Унгария е поръчала около 5 милиона дози коронавирусна ваксина по схемата на Европейския съюз, за ​​да отговори на потенциалните нужди на държавите-членки.

Съответното изявление на унгарския премиер Виктор Орбан е публикувано на уебсайта на правителството.

„В Унгария правителството ще предприеме стъпки за реформиране и подобряване на системата на здравеопазване, за да осигури най-добрите шансове за овладяване на болестта“, каза Орбан и добави, че е помолил здравния министър да подготви точна оценка на ваксината, която ще бъде пусната първо.

Орбан помоли хората да не си взаимодействат с други хора, ако имат симптоми като кашлица и треска, които са характерни за коронавируса.

„Качеството на усилията за ограничаване в дадена страна се определя главно не от действията на правителството, а повече от нивото на отговорност на хората“, добави той.

Унгарският премиер също помоли пътуващите в чужбина да посетят само съседни страни, включително Словакия, Австрия, Словения и Хърватия, които се считат за безопасни.

Превод: Нова Вест

Източник: www.eurointegration.com.ua

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама