Шофьор избяга, след като блъсна 3-годишно дете пред дома му (ВИДЕО)

60

3-годишно дете е в тежко състояние в плевенската болница, след като беше блъснато извън пътното платно на улицата, на която живее

3-годишно дете е в тежко състояние в плевенската болница, след като беше блъснато извън пътното платно на улицата, на която живее. Момченцето е било пометено от водач, който дори не спрял. Очевидци твърдят, че зад волана бил 17-годишен младеж, син на бивш полицай. Малко по-късно на местопроизшествието се появил баща му, който твърдял, че той е блъснал детето, предават от Нова.

Автомобилът се е качил на тротоара, блъснал е 3-годишното дете, стоящо там, и е продължил без да спре.

„Детето беше прегазено пред очите ми. След което шофьорът избяга, а след 10 минути се върна баща му, за да ми предлага помощ”, разказа майката на детето Петя Ватовска.

Родителите на двете момчета влизат в спор кой точно е шофирал. През това време идва линейка и отвежда детето, което е с комоцио. Налага се и да бъде откарано в Плевен, където е настанено в Реанимация на командно дишане. След направени операции, детето вече е по-добре. През цялото време мъжът, който се признава за виновен, предлага помощта си на семейството. Те обаче са на мнение, че целта му е да ги подкупи, за да не свидетелстват срещу сина му. Те са категорични – ще търсят правата си в съда.

„Бях до детето. Отдолу идваха две коли, които караха с висока скорост. Детето ми беше почти умряло. Колата избяга без да спре. Младо момче беше, не го познавам. В колата бяха двама”, разказва бащата на детето Мартин.

Мъжът, чийто син е обвинен за случилото се, е отказал да коментира случилото се.

„Неща, които са обект на разследване, не мога да коментирам. В процес на доказване е кой е шофирал. Води се разследване”, заяви той адвокатът на бившия полицай.


Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама