Борисов: Готов съм по всяко време да си тръгна. Не искам да има напрежение (ВИДЕО)

0
blank
Кадър: Facebook

„Ще продължа разговорите с коалиционните партньори и ще им предложа вариант, включително такъв – аз да си тръгна и да продължи правителството“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред делегатите на Националната конференция на ГЕРБ.

„Какъв ни е проблемът със служебно правителство? Никакъв! Но без Народно събрание не може да се обявява извънредно положение, ако пандемията нарасне. Не могат да се вземат заеми, ако икономиката закъса. Не могат да се променят закони. Ако се открие лечение или ваксина, Народното събрание е това, което може да позволи на здравния министър да проведе търгове. Без НС няма да има бюджет за 2021 г.”, каза Борисов.

„Не желая държавата да бъде разединена, да бъда разединител. Ние имаме коалиционното споразумение, в което пише, че трябва да изкараме мандата. След като на толкова много контрабандисти и олигарси им нарушихме конфорта“, настоя той.

„Аз съм готов по всяко време да си тръгна. Заради мен не искам да има напрежение. Ако ние сме толкова силни и толкова единни, колкото казвате, какъв е проблемът да има служебно правителство?“, разкри още мнението си Борисов.

В изказването си пред събралите си хиляди партийци и политици той изтъкна успехите на управлението.

„Последно финансирахме с Латвия и Естония като най-малък външен дълг. Има ли значение да нямаш задължения или да нямаш огромен дълг? Нали тези млади хора трябва да го платят този дълг след време? Ние се справихме най-добре с пандемията. Най-бързо и точно пуснахме хората, за да защитим психическото и физическо здраве на хората, но и да тръгне икономиката“, изброи той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама