Почина актьорът от филма „Нещото“, изиграл неповторима роля

117

Почина популярния актьор от осемдесетте години, станал известен с ролята си на д-р Блеър във филма „Нещото“.Уилфорд Бримли е роден през септември 1934г. 

Той е известен с ролята си на д-р Блеър в нашумелия през 80-те години филм „Нещото“
На 86-годишна възраст в дома си в Юта почина американският актьор Уилфорд Бримли, изпълняващ ролята на д-р Блеър в нашумелия през 80-те години филм „Нещото“, съобщи негов представител, предаде NOVA.

Не се съобщава за непосредствена причина за смъртта му. През 1979 г. той е диагностициран с диабет, а в последно време е бил хоспитализиран за хемодиализа.

Бримли е роден в Солт Лейк Сити, щата Юта на 27 септември 1934 г. Става популярен с ролята си на Тед Спиндлер във филма „Китайски синдром“/1979 г./ , участва в „Без зла умисъл“/ 1981 г./, в екранизацията по едноименния роман на Джон Ървинг „Хотел Ню Хемпшир“ /1984 г./, фантастиката „Какавидите“ /1985 г./, получил „Оскар“ за най-добри визуални ефекти, и много други филми.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама