За първи път след 45 години, астронавти ще приводнят космически кораб днес

109

За първи път от 45 години, кацането на астронавти на земята ще бъде по по-различен начин. Очаква се корабът „Дракон“ да се приводни.

Космическият кораб „Дракон“ на частната компания „SpaceX“, с двама астронавти на борда, се откачи от Международната космическа станция (МКС) и се очаква да се приводни в Мексиканския залив в неделя следобед, предадоха информационните агенции, съобщава DarikNews.

Компанията на предприемача Илон Мъск влезе в историята, когато на 30 май тази година изведе в космоса астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкен на борда на пилотирания космически кораб „Дракон“. Това бе първото изстрелване на астронавти на НАСА от американска територия от близо десетилетие и първа мисия, с която частна компания изпраща хора в орбита.

Хърли и Бенкен са се откачили от МКС в 19,35 ч. в събота. Очаква се тяхното пътуване до Земята да отнеме около 19 часа и те да се приводнят край бреговете на Флорида в 14,41 ч.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама