Ето къде обявиха бедствено положение и въведоха полицейски час заради COVID-19

202

Прогнозите за намаляване на случаите на коронавирус по севта, със затоплянето на времето не се осъществяват. Световни специалисти говорят за втора вълна на COVID-19, но това не е потвърдено, че ще се случи. 

Бедствено положение бе обявено днес в австралийския щат Виктория, където местните власти въведоха полицейски час като част от най-строгите си ограничения за движение до момента с цел овладяване на коронавируса, предаде БТА.

Регионалният премиер Даниъл Андрюс заяви, че новите рестрикции, които ще бъдат в сила шест седмици до средата на септември, ще позволяват само на един човек от домакинство да пазарува веднъж дневно.
Жителите на Мелбърн няма да могат да се отдалечават на повече от 5 км от домовете си, посочва Ройтерс.

Вечерният час ще действа от 20 ч. до 5 ч. сутринта. Премиерът уточни, че обявяването на бедствено положение дава по-големи правомощия на полицията, допълва Асошиейтед прес.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама