90 случая на COVID-19 в дом за стари хора в България

302

Увеличават се заразените с коронавирус в дома за възрастни хора в Русе. Новите заразени с COVID-19, за последните двадесет и четири часа са 33. 

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани 34 нови случая на коронавирус, като 33 от тях са в дом за стари хора „Възраждане“ в Русе, предаде DarikNews.

От новообявените 33 случая в социалното заведение – 32 са при обитатели на дома, а един е при социален работник от институцията, съобщиха от областната администрация в Русе.

Така общият брой на заразените с COVID-19 в дома за стари хора достигна 90 души, от които 83 потребители на социалната услуга и седем души персонал. За съжаление от посочените 83-ма обитателя с положителен PCR тест за коронавирус смъртните случаи са два. Припомняме, че става дума за жена на 86-годишна възраст, която почина на 30-ти юли в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, както и за мъж на 80 години, който почина в понеделник в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където беше интубиран.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама