След летен лагер: Стотици деца са с коронавирус

4591

Летен лагер се превърна в огнище на коронавирус за най-малко 260 деца в американския щат Джорджия. Организаторите на летуването, пренебрегнали препоръките на центровете всички участници да използват маски.

Стотици деца се заразиха с коронавирус на летен лагер в американския щат Джорджия, което показва, че децата могат както да се заразяват с коронавируса, така и да го предават на други, предаде Франс прес, съобщава DarikNews.

Най-малко 260 от общо 597 участници в лагера са заразени, съобщиха вчера американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, като предупредиха, че реалният брой може да е още по-висок. За момента са достъпни само данните за 344 души от групата.

Ръководството обаче е спазило изискванията на указ на щата Джорджия, изискващ всички да представят негативен тест за Ковид-19, извършен най-много 12 дни преди пристигането в лагера. Освен това е била спазвана дистанция и всички повърхности са били дезинфекцирани, а децата са били разделени на малки групи с постоянен състав.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама