Маникюристка открила рак на своя клиентка

blank
снимка: Pixabay

Маникюристка, която обслужвала редовно възрастна жена, забелязва, че са настъпили промени в ноктите на клиентката й. По настояване на маникюристката, дамата посещава лекар и открива, че има рак.

73-годишна британска пенсионерка установила, че страда от рак на белите дробове, след като посетила салон за красота, пише в. „Дейли Мейл”, предаде DarikNews.

Жителката на Стафордшир Джоан Мартиндейл забелязала, че ноктите на ръцете и краката й са променили формата си, станали широки, вълнообразни и изпъкнали. Жената прочела в Интернет, че подобен симптом може да показва сърдечно или белодробно заболяване, но не отдала голямо значение на това.

Впоследствие служителка на козметичен салон обърнала внимание на променени ноктите на клиентката си, която идвала редовно за маникюр и педикюр. Тя посъветвала Мартиндейл спешно да посети лекар.

Жената последвала този съвет и била прегледана. Джоан се оказала с рак на белите дробове. Тя претърпяла петчасова операция и туморът бил отстранен.

„Посещението при маникюристката ми спаси живота. Казах й, че ще й бъда вечно благодарна за това“, сподели британката.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама