Експерти от РИОСВ-Враца спасиха три щъркела

30
blank
Снимка: Pixabay

През изминалите дни експерти от РИОСВ-Враца се отзоваха на три сигнала за бедстващи птици от вида Бял щъркел. Това съобщават от Министерството на околната среда и водите

Първата птица, която експертите спасиха, е забелязана от местни жители на село Власатица. Щъркелът, млад екземпляр, е бил открит в жизнено, видимо добро общо състояние, но с дефект в едното крило. Още една птица в безпомощно състояние е била спасена с помощта на жители на село Лесковец, община Оряхово, но този път с вероятност за фрактури на едното крило.

Последният сигнал за бедстващ щъркел е подаден от град Козлодуй. Птицата е с установен дефект на единия долен крайник, който се е развил неправилно в най-ранен етап от развитието, в резултат на което не може да се изправи и е паднал от гнездото при опит за летене.

Всички щъркели са изпратени за временно настаняване във ветеринарна клиника „Добро хрумване“ в столицата, като след установяване на състоянието им от ветеринарните специалисти ще бъдат пренасочени към Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -