Петима служители са пострадали след пожар в мебелна фирма в Търговище

95

Нанесени са сериозни материални щети

Петима души са пострадали при пожара в мебелната фирма в Търговище. Те са служители на завода. „Огънят е локализиран“, съобщи директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението в Търговище комисар Стефан Стефанов, предават от БТА.

Най-сериозно е пострадал един човек, който е с втора степен изгаряния и вече е транспортиран до здравно заведение във Варна. Останалите са обгазени, имат и леки изгаряния, прегледани са в болницата в Търговище и са освободени.

Пожарът е възникнал в 10,55 часа в цех за дунапрен, при кроене на материали. По думите на Стефанов, огънят е овладян. Не е допуснато разпространение към други помещения и сградите в съседство в Промишлената зона на града. Нанесени за сериозни материални щети.

За овладяването на огнената стихия са използвани три пожарни автомобила, една автостълба и две водоноски – по една на пожарната и на Община Търговище. Няма пострадали огнеборци.

За изясняване на причините за възникването ще бъде образувано досъдебно производство, допълни още комисар Стефан Стефанов.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама