В Горна Оряховица: COVID-19 в детска градина

106

На 28 юли е регистриран лабораторно потвърден случай на COVID – 19 в детското заведение

Група с 21 възпитаници на детска градина в Горна Оряховица е под 14-дневна карантина заради заразен с COVID-19 преподавател, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

На 28 юли е регистриран лабораторно потвърден случай на COVID – 19 в детското заведение. Заболялото лице е педагог и с предписание на РЗИ – Велико Търново е поставено в домашна изолация.

При проведеното на следващия ден епидемиологично проучване са установени 4 близки контактни лица /в дома/ на заболялото лице, които са поставени под 14-дневна карантина.

Под карантина за 14 дни, считано от последния контакт със заболялото лице са поставени също 21 деца и 3 лица от персонала на детското заведение.

С цел превенция и ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, до директора на детската градина е издадено предписание за извършване на крайна дезинфекция във всички помещения, ползвани от групата и за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама