Нидерландия не препоръчва носенето на маски

blank
снимка: Pixabay

Холандското правителство няма да препоръча на гражданите да носят защитни маски като част от мерките за забавяне на разпространението на новия коронавирус, тъй като смята, че не е доказана тяхната ефективност

„Вместо това правителството ще поиска гражданите да спазват по-добре мерките за физическо разстояние, тъй като броят на пациентите се увеличава тази седмица“, заяви здравният министър Тамара ван Арк.

„Тъй като ефективността на маските не е доказана от медицинска гледна точка, кабинетът реши, че няма да има задължение да се носят немедицински маски“, каза тя след анализ на доклад на Института по обществено здраве на Нидерландия.

Това решение противоречи на други европейски държави, които са въвели задължителното носене на маски на закрито и дори на открито, посочва БГНЕС.

 

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -