Разбиха наркооранжерия в Разградско

142

Намерени и иззети са над 40 броя шишета с химични вещества и прекурсори за производство на дрога

Двама мъже, занимаващи се с отглеждане на марихуана, са задържани при специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград, която се проведе днес на територията на село Островче.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия са извършени претърсвания в дома на 50-годишния от мъжете.

В двора на къщата е открита наркооранжерия с 20 зрели растения от рода на конопа. Вътре криминалистите се натъкнали на помещение, оборудвано с вентилационна, напоителна и осветителна система, където се отглеждали още 45 растения в саксии. Намерени и иззети са над 40 броя шишета с химични вещества и прекурсори за производство на дрога.

В отглеждането на канабиса 50-годишният мъж си имал помагач – 49-годишен от Попово, който живеел в къщата в Островче. Двамата са криминално проявени и осъждани: по-възрастният за престъпления, свързани с наркотици, а по-младият – за иманярство.

Продължават огледите на мястото, както и документирането на престъпната им дейност.

Снимка: ОДМВР-Разград
Снимка: ОДМВР-Разград
Снимка: ОДМВР-Разград
Снимка: ОДМВР-Разград

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама