Контактни на заразени с COVID-19 дадоха положителни порби

764

След направените изследвания на контактните на заразени с коронавирус в област Монтана, стана ясно, че двама контактни на заразени с COVID-19.

Жена на 58 години се е изследвала, след като синът й, който живее в София, бил установен като носител на вируса. Майката също е с положителен тест, но е добре. Другият с положителен тест е на мъж от Монтана, който бил в контакт с друг заразен мъж от региона, лекуващ се в момента в болница във Варна. Вторият положителен също е добре.

От направени над 200 бързи теста на работещи в детски градини и детски ясли в област Монтана до момента е имало само един положителен на учителка в детска градина. Направен й е PCR-тест, който е отрицателен.
Област Монтана остава сред най-леко засегнатите от коронавируса региони, като до момента има само 42 души с положителни тестове, уточниха от здравната инспекция.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама