Тигърче, от рядка порода се роди в Полша

125

Породата суматрански тигър вече е много застрашена от изчезване.В Полша, във Вроцлавския зоопарк на 20 май се е родило малко тигърче от тази порода. За раждането се съобщава едва сега. 

Нури, 7-годишната майка на тигърчето, и 11-годишният му баща Тенга са част от глобална програма за развъждане, чиято цел е опазването на вида от изчезване, предаде novini.bg.

От управата на зоопарка отбелязват, че са били „леко изнервени“, тъй като това е първото бебе на Нури, но тя се е оказала превъзходна майка. Те отправят призив към потребителите на интернет на страницата на зоопарка във Facebook да помогнат в търсенето на име за тигровото отроче. То трябва да бъде азиатско, за да напомня за произхода на вида.

Тигрите, характерни за индонезийския остров Суматра, са класифицирани като критично застрашен вид от Международния съюз за опазване на природата. Смята се, че в естествена среда са останали по-малко от 400 екземпляра, като основната заплаха за оцеляването им е бракониерството. Суматранските тигри, които живеят в плен, са около 300.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама