Как картините на наш художник достигат до холивудски звезди като Морган Фриймън

129

Евелин Стоянов- един от талантите на България, достигнал светско ниво

Като художник в екзотичната африканска страна пътят на българският художник тръгва от улицата, където излиза, за да рисува портрети. Нещата не вървят. Поръчки идват от немски туристи, които предпочитат художникът да нарисува домашния им любимец.

Така го забелязал неговият бъдещ мениджър, който го запитал дали може да рисува леопарди. Това определило пътя на никому неизвестния художник – да рисува до съвършенство дивите африкански животни.

Евелин дълго работи, за да открие своята живописна техника. Тя е като тайна рецепта, в която са вложени време и много безсънни нощи над платното. Сега има техническата възможност картините, които прави, да се мултиплицират на висококачествени копия.

Определя стила си като хиперреализъм.

Българинът е имал място в най-скъпия хотел в Йоханесбург – “Микеланджело”, където поставял картините си. Негови картини има бившият боксьор Джо Форман, Майкъл Джексън, Моргън Фрийман, известен с ролите си в култови филми като „Седем“ и „Целуни момичетата“ и е ценител и на добрата живопис.

Освен африкански животни Евелин рисува и портрети на черни жени. Предпочитани модели са емигрантите от другите африкански страни..
Вътрешно е убеден, че е наследил усета си за красивото и за изкуството от своя ловчански род.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама