14 са вече министрите, които отстъпиха от „Борисов 3“

153

След като бяха приети оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, на министъра на икономиката Емил Караниколов и на министърката на туризма Николина Ангелкова 

Бройката на министрите, които са си тръгнали от третия кабинет на Бойко Борисов става 14 за 3 години и два месеца от мандата му досега.

Министрите в кабинета са, двама от които вицепремиери, и още две вицета. През октомври 2017 г. министърът на здравеопазването проф. Николай Петров бе сменен с Кирил Ананиев.

През септември 2018 г. си тръгнаха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие Николай Нанков. На тяхно място дойдоха Младен Маринов в МВР, Росен Желязков в МТИТС и Петя Аврамова в МРРБ.

Марияна Николова пое поста на вицепремиера Валери Симеонов, след като той подаде оставка.

Министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова отпадна от МС след приключване на самото председателство.

След оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева постът й бе зает от Данаил Кирилов

Министърът на земеделието и горите Румен Порожанов отстъпи поста на Десислава Танева

Социалният министър Бисер Петков си отиде от правителството и министър на труда и социалната политика стана Деница Сачева.

Последната досега рокада бе смяната на министъра на околната среда и водите Нено Димов с Емил Димитров, след като Димов получи обвинение от прокуратурата.

 

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама