Вероника Латева: Тормозът над детето от Перник е бил системен (ВИДЕО)

908

Това не е единственият клип с насилие над детето от страна на майката. Тормозът е бил системен

„Приятел на бащата на детето ми го прати и ме помоли да го полулялизирам, понеже имам доста последователи във фейсбук“, каза Вероника Латева, разпространила клипа с насилие над 3-годишно дете, пред БТВ.

Това не е единственият клип с насилие над детето от страна на майката. Тормозът е бил системен, а последните три седмици се е държала най-зле.

„В клиповете има насилие, вижда се как удря постоянно детето. Явно непрекъснато го тормози. Казва, че бащата не я обича и затова детето ще понесе последствията. Даже има хронологии, в които тя обяснява как определен Бог имал връзка с Богинята Ищар и там наказвали със смърт децата, защото бащата е неверник“, каза Латева.

По думите й тя познава семейството, а майката има още едно дете. Преди години, обаче, се е грижела добре за тях, категорична е Латева. „Бащата работеше, гледаше си детето. Бяха разделени, заради това тя започна да прави тези неща, явно е искала да си го върне“, каза жената и добави, че до споделянето в социалните мрежи се е стигнало, след като институциите не са реагирали.

„Само за един ден през Националната телефонна линия за децата, която се управлява от „Държавната агенция за закрила на детето“ са получени 30 сигнала само по този случай. Отделно са получени почти толкова и през сайта на агенцията“, каза експертът в ДАЗД Георги Иванов.

„Детето се намира в професионално приемно семейство. Изключително неприемливо е поведението на майката. Жестът с целуване на ръка на майката в клипа показва, че детето е било жертва на системен тормоз“, допълни експертът.

Според думите на адвокат Йорданка Бекирска, и майките, и бащите са насилници, а в последствие и децата. Напоследък случаите, при които майката са агресорът се увеличават.

Видео: БТВ

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама