11 са под карантина след контакт с 42-годишен с COVID-19

580

Сред новите случаи на COVID-19 в България е мъж на 42 години от Поповско.Той е безработен. Контактен е с единадесет души от семейството и роднини.

Новозаболелият се е оплакал от повишена температура, обща отпадналост и хипертония преди седмица Личният лекар му назначил домашно лечение. Пациентът е почувствал подобрение, но от здравното заведение му направили контролна графия, която показала наличие на двустранна бронхопневмония. Изследван е за COVID-19 с бърз тест.Резултатът бил отрицателен, предаде БТА.

Заради предстоящо заминаване в чужбина, заболелият е пожелал да бъде изследван с PCR-тест в референтна лаборатория в Разград, откъдето доказват заразяването. Връчено ме у предписание за домашна самоизолация. Назначена му е сериозна антибиотична програма на лечение, без да се налага хоспитализиране, уточняват от Щаба.

Установени са контактните му – общо 7 души от семейството му, живеещи в общо жилище в Попово, както и четирима други – също роднини, общували през последните дни. Всички имат предписания за под 14- дневна карантина. Никой от контактните засега не е проявил симптоми на заболяването.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама