Момиче с детска парализа има нужда от нашата помощ отново да проходи

269

Нека помогнем на едно младо момиче с детска парализа да сбъдне мечтата си отново да може да ходи

Рехабилитацията със специалното устройство локомат вече е достъпна и в България. Уредът е сред най-високотехнологичните, а много пациенти бяха принудени да пътуват в чужбина, за да се възползват от него.

Всяка стъпка е предизвикателство за Румяна Георгиева от Пазарджик. Тя е с детска церебрална парализа, но мечтата ѝ да ходи е по-силна от всичко.

„Мечтая един ден да ходя без чужда помощ, да се развивам, да съм полезна за обществото“, сподели тя пред камерите на Нова телевизия.

Наскоро момичето претърпява неприятен инцидент, който за дълго време я остава без рехабилитация. „При слизане от тролея стъпих накриво и ми излезе капачката. Трябваше да стоя обездвижена, за да мине болката и травмата да се поуталожи. Доведе до регрес във физическото ми състояние. много се разстроих защото бях постигнала успех“, каза още Румяна пред Нова телевизия.

Руми е младо и амбициозно момиче, което повече от всичко иска да може да ходи отново. Ето какво описва тя за себе си в helpkarma:

„Здравейте, приятели! Казвам се Румяна Георгиева и съм на 23 години от град Пазарджик.

Моята битка започва още с преждевременното ми раждане в седмия месец с тегло от 1600 грама. Това е първото от множество изпитания, които ми предстоят. На 2 години случайно съм постъпила в болница и ми е поставена диагноза детска церебрална парализа с квадрипареза.

Тук започва истинската война за моята смела майка. Първо – тази с мнението на лекарите, които са единодушни, че никога няма да проходя самостоятелно и втори път с шока, че остава сама, защото баща ми абдикира от отговорност и бяга в чужбина.

Майка ми не е допуснала да изпадне в депресия. Минава през нищета в кирпичената къща на дядо, през обикаляне от фирма на фирма, за да събира средства, организиране на благотворителни концерти и какво ли още не. Благодарение на нея се съхрани и разви моето умствено и физическо състояние.

С днешна дата съм студентка в четвърти курс в Пловдивския университет. Наскоро взех изпитите си с успех 5,57. Страхотно, нали? Сега остава единствено и всички усилия, които полагаме толкова години в посока да проходя самостоятелно да дадат резултат. И, повярвайте ми, много съм близко до целта! След проведеното ми лечение имам огромно подобрение и вече се пускам сама на доста дълги разстояния.

Снимка: helpkarma

За да постигна този успех, през годините съм лекувана консервативно и оперативно. Проведени са ми 19 оперативни намеси и една лазерна операция в Сърбия от световноизвестния лекар доктор Назаркин. За да осъществя мечтата си да ходя сама ми е нужна специализирана кинезетерапия, тъй като нямам равновесие, устойчивост и мускулите ми са слаби. Лечението ще бъде проведено в клиника за рехабилитация д-р Гечеви.

Специалистите, които са работили с мен казват, че имам потенциал, но трябва много работа. Аз имам воля, вътрешна мотивация и сила! Вярвам, че мечтата ми ще стане реалност, защото съм упорита и няма да се предам!

Мечтите, обаче имат цена, която е непосилна за мен. За това от цялото си сърце отново моля за вашата подкрепа. Силно вярвам, че ще успея да постигна мечтата си да проходя сама. Силно вярвам, че вие, добри хора, отново ще ми помогнете!Обещавам, че няма да ви разочаровам!“

Ако искате  да помогнете може да го направите с превод на следната банкова сметка
Румяна Тодорова Георгиева
BG74UBBS80021045296340
BIC UBBS BGSF

А ето и линк към профила на Руми в helpkarma, където може да вложите моментално желаната от вас сума:
https://bg.helpkarma.com/campaign/nadejda-za-rumi-georgieva-18

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама