Красимир Каракачанов: Възможно е новият ремонтиран кабинет да бъде без Борисов

123

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира, че е възможно новият ремонтиран кабинет да бъде без министър-председателя Бойко Борисов. Това обаче ще се коментира след вота на недоверие, допълни Каракачанов.

Той заяви още, че ще подаде оставка, ако командирите, коалиционният съвет или премиерът смятат, че не се е справил като министър на отбраната.

Според Каракачанов, е нужно приоритизиране на съществуващата програма. Той посочи, че трябва да има по-голяма чуваемост на това, което обществото очаква.

Каракачанов и президентът Румен Радев присъстваха на военноморското учение „Бриз 2020“. По-рано държавният глава беше посрещнат на Морската гара в Бургас от две групи, скандиращи „Оставка“ – едната в подкрепа на управляващите, а другата – в подкрепа на националния протест.

Преди да се качи на кораба „Горди“, президентът Румен Радев отказа да отговаря на журналистически въпроси. Той напусна учението „Бриз 2020“ два часа след като то започна.

По време на обучението министърът на отбраната съобщи, че до октомври ще бъде подписан договор за два нови военни кораба. Процедурата е приключила. Изпълнител ще е немска фирма. Строителството на корпусите на корабите ще бъде направено от българска корабостроителница, а въоръжението ще е от чужбина, съобщава БНТ.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама