Бар по Черноморието работил дни наред със заразен служител

274

Дни наред популярно нощно заведение във Варна e работило, въпреки че сред служителите е имало заразен с коронавирус

Един от сервитьорите в заведението подава сигнал за случая. Той твърди, че собствениците не са уведомили здравната инспекция навреме, а на работещите в бара са разпоредели да си мълчат, предадоха от БНТ.
По време на парти Петър Хаджиатанасов, който е сервитьор в заведението, забелязал, че негов колега, който работи на бара, се чувства зле и е с температура. Въпреки молбата да се прибере у дома, младежът не си тръгнал. На следващия ден отново отишъл на работа.
Петър твърди, че собственикът на заведението е пренебрегнал препоръката хората, които са със симптоми на коронавирус да се самоизолират. Като доказателство младежът показва снимки на служебния чат.

Кадри: БНТ
„Казаха ни, ако искаме да си направим тестове, но да не споделяме. Тоест да не казваме какво се е случило, да не казваме, че той е бил на работа, че ние също не сме били на работа покрай него“, каза Петър.
Версията на собственика на заведението обаче, е съвсем друга.
„Първият колега, който беше със симптоми, той още следващия ден не беше на работа. Също е и в неплатен отпуск оттогава“, твърди собственикът на заведението Николай Иванов.
Петър споделя снимките от корпоративния чат и в социалните мрежи, подал сигнал и в здравната инспекция във Варна.
„Казаха, трябва да го проверим и след малко ще ви звъннем, стояхме с баща ми, чакахме и нищо не се случваше“, разказа Петър. От РЗИ-Варна заявиха, че сигналът на Петър не е взет под внимание, тъй като не е бил подаден в писмен вид. А че барманът е заразен, се разбира случайно.
Според изискванията, личният му лекар подава информация в РЗИ, че младежът е с респираторно заболяване. Подобни пациенти здравните инспектори изследват на случаен принцип за COVID-19.
На 3-ти юли излиза и положителната проба, 8 дни след като барманът вдигнал температура. През цялото това време заведението продължава да работи.
От здравната инспекция заявиха, че сред персонала има още един заразен. След положителните тестове, собственикът е затворил заведението и е направил пълна дезинфекция.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама