Туроператорска фирма с иновативно решение относно PCR тестовете за ваканция в Гърция

60

Туроператор с оферта: Безплатен PCR за ваканция в Гърция

Безплатни PСR тестове за своите клиенти, които искат да почиват в Гърция, предлага един от най-големите родни туроператори. Причината е, че заради новото изискване на съседната страна за влизане през ГКПП Промахон само с отрицателен тест за коронавирус мнозина искаха нашенци се замислиха дали да почиват това лято в гръцките курорти заради оскъпяването, съобщава „Труд“.

Още след като станаха ясни новите правила, потребители декларираха, че искат да анулират резервациите си, обясниха представители на туристическия сектор. В групите в социалните мрежи, посветени на ваканция в Гърция, също имаше десетки коментари, че заради скъпите тестове планираните почивки на съседното море ще бъдат отменени.

Затова и туроператорът е подписал договор с една от големите вериги лаборатории, правещи PCR тестове. За да се възползват от офертата за безплатни проби е необходимо клиентите на компанията да имат резервация за почивка с продължителност минимум 7 нощувки. С ваучер за платена такава ваканция те могат да отидат в най-близкия клон на конкретната верига лаборатории и да си направят PCR тест без да се налага да плащат или пък да търсят съмишленици за групови пул тестове.

Офертата на туроператора за безплатен тест към резервираната ваканция е валидна докато има изискване за предоставяне на отрицателен резултат на гръцката граница.

За изследването освен ваучера за пътуване трябва да се носи и документа за самоличност, с който ще бъде преминат гранично-пропусквателни пункт – лична карта или паспорт. Трябва изрично да се напомни в лабораторията издаденият документ да бъде изготвен на английски език.

В случай на положителен резултат от теста, който да попречи да се осъществи почивката в Гърция, от компанията ще издадат на своите клиенти документ за платената сума, с който да могат да отидат на мечтаната почивка в съседната държава в друг, избран от клиентите период.

По публикацията работи Илона Маринова. 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама