31-годишен онлайн търговец е с COVID-19

203

Млад мъж на тридесет и една години от Търговище е дал положителна проба за коронавирус.Той се занимава с онлайн търговия.

Информация за случая е подадена до РЗИ-Търговище, откъдето са издали предписание за поставяне под домашна карантина и лечение, съобщи областният управител и председател на Щаба за борба с разпространението на заразата Митко Стайков, предаде БТА.

Новозаразеният не е съобщил за пътуване в чужбина, среща със заболели или карантинирани лица. Занимава се с онлайн търговия, като работи от дома си в Търговище. Като единствен контактен е установен бащата на заболелия. Връчено му е предписание за спазване на 14-дневна самоизолация.
Засега 31-годишният мъж има повишена температура. Няма други оплаквания в здравословното състояние. Лекува се в домашна среда, не се налага хоспитализиране, уточняват от Щаба.
Митко Стайков апелира гражданите на областта за стриктно спазване правилата за лична безопасност.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама