Регистриран е нов случай на COVID-19 в Кипър

280

В Кипър е регистриран нов случай на коронавирус. Новия заразен е контактувал с  жена от Румъния, която при пристигането си е представила сертификат, потвърждаващ, че не е носител на коронавирус

Един нов случай на коронавирус е бил регистриран вчера в Република Кипър след направени общо 1 748 теста за последното денонощие, предаде БТА.

Новият заразен е контактувал с пристигнала от Румъния жена, която е представила при пристигането си сертификат, потвърждаващ, че не е носител на коронавирус. Но след връщането й в родината миналия понеделник е станало ясно, че нейната майка, живееща също в Румъния, се е заразила с коронавирус. Това е станало повод за извършване на нови тестове и така е била проследена веригата на разпространение на инфекцията в конкретния случай.

В петък в Кипър бяха регистирани три нови случая на заразени с коронавируса. Общият брой на заразените с Ковид-19 в Република Кипър от началото на пандемията е 1014, а в признатата само от Анкара Севернокипърска турска република /СКТР/ – 113.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама