Затягат мерките в Унгария

412

От тази сряда Унгария въвежда нови рестрикции за трансграничните пътувания. Целта е да се предотврати разпространяването на COVID-19. 

Унгария вдигна повечето от карантинните си ограничения през май и отвори границите си за пътуващи от страните от Европейския съюз и съседните страни, нечленуващи в ЕС, предаде DarikNews.

Днес обаче Гергей Гуяш съобщи на онлайн пресконференция, че са необходими нови рестрикции, които да задържат коронавируса „извън границите“, за да се избегне връщането на вътрешните карантинни мерки.

Балканските страни Албания, Косово и Черна гора и съседна Украйна са в „червената“ категория. Сърбия, България, Португалия, Румъния, Русия, Швеция и Обединеното кралство са сред „жълтите“ страни, докато пристигането от Хърватия (популярна туристическа дестинация за унгарците) засега е свободно.

Унгария, с население около 10 милиона, е регистрирала 4234 случая на коронавируса и 595 свързани смъртни случая към днешна дата и днес съобщи за пет нови инфекции.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама