5 факта за юлските бебета

145

Ако предстои да родите през юли, значи имате късмет. Ще ви се наложи да изкарате последните месеци на бременността в най-горещото време на годината  и само по себе си това е подвиг.

Има и още причини да се радвате, че ще ставате майка през юли, според науката. Ето 5 факта, характерни за родените през юли бебета:

Деца на слънцето

Вероятно, защото в разгара на лятото има много слънце, или по някакви други причини, но децата, родени през юли, са изключителни оптимисти, винаги усмихнати и в слънчево настроение. Това са изводите на екип от Европейския колеж по невропсихофармакология.

Майстори са на самоконтрола

Японски учени установиха, че още на 1,6 година децата, родени през юли, добре контролират своето поведение и емоции. Много по-добре в сравнение с родените през есента и зимата. А това може да се окаже от изключителна полза, когато дойде време хлапето да тръгне на ясла или на детска градина.

Най-високи са в класа

Родените през юни, юли и август обикновено са сред най-едрите в класа. Те се раждат с по-високо тегло, в сравнение с есенните и зимните бебета, а по-късно са сред най-високите в класа, установява проучване на екип от университета в Кеймбридж.

Често са левичари

Учени от университета на Оксфорд доказаха, че сред родените в периода март-юли, има много повече хора, които си служат предимно с лявата ръка, в сравнение с родените през останалите месеци на годината. Причините за този факт остават загадка за науката.

Добра компания

В юли са родени редица знаменитости като Том Круз, Лив Тайлър, Том Ханкс, Сандра Бълок, Кристен Бел, Даниел Радклиф, певиците Селена Гомес и Дженифър Лопес, писателката Джоан Роулинг, и много други.

Дори тези изброени предимства да не ви впечатлят, да имаш рожден ден през юли е прекрасно. Това е време на ваканция и отпуски и рожденият ден може да се празнува сред природата – на поляна в парка или пък на плажа. През юли няма други големи празници, които могат да „отнемат“ гостите или подаръците. И рожденият ден на детето може да стане истински запомнящ се празник.

Източник: obekti.bg

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама