Протест в Сърбия: Демонстранти нахлуха в парламента (ВИДЕО)

1213

Протест и безредици в Сърбия заради връщането на част от мерките срещу разпространението на Covid-19.

Демонстранти нахлуха в сградата на парламента в Белград след като президентът Александър Вучич обяви планове за въвеждане на нови ограничения и вечерен час. Протестиращите пробиха полицейските кордони, успяха да влязат в залата на сръбския парламент, изгориха три патрулни коли и няколко контейнера за боклук.

Полицията използва сълзотворен газ и друга специална техника, за да разпръсне демонстрантите, съобщи Канал 3. Според Министерството на вътрешните работи около 5 000 души са се събрали пред сградата на парламента.

Протестният митинг беше организиран от група опозиционни партии, които обявиха бойкот на парламентарните избори, проведени в страната на 21 юни. Преди митинга Вучич обяви, че  връща мерките срещу коронавируса.

Три болници в сръбската столица са изцяло трансформирани в отделения за болни. Последните данни сочат, че заразените в страната са около 17 000 души.

По публикацията работи Снежина Раева 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама