Удължават още извънредната епидемична обстановка в страната (ВИДЕО)

619

Това съобщи министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг на Националният оперативен щаб  във връзка с епидемичната обстановка в страната

Извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена до края на юли. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на пресконференция на Националния оперативен щаб.

От областните щабове ще се изисква да засилят контрола и при необходимост да въвеждат собствени мерки в съответния регион.

„Препоръчваме да се намалят до минимум масовите мероприятия”, каза министър Ананиев.

В пресконференцията участват здравният министър Кирил Ананиев, председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов.

63 са регистрираните нови случаи на коронавирус у нас през последното денонощие. За изминалите 24 часа са направени 923 PCR теста. Починалите са петима. Излекуваните са 17.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама