141 години от създаването на МВР. Маринов изказа благодарността си към работещите в системата

51

Посрещаме този 5 юли без традиционните чествания, в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Независимо от това съм  убеден, че всеки носи празника в сърцето си – с гордост от осъзнатия избор да бъде част от МВР

Това се казва в обръщението на министър Младен Маринов по повод 141-годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи, което публикуваме без редакторска намеса.

„Скъпи колеги,

Чест е за мен да Ви поздравя със 141-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи. Във времето извървяхме нелекия път на утвърждаване и обновяване, но съхранихме своята мисия – в името на закона и на обществото.

Благодаря Ви за усилията, постоянството и отговорността, с които денонощно работите на първа линия – да служите на хората, да осигурявате помощ в кризисни ситуации, да пазите спокойствието и вътрешния  ред в държавата, да защитавате границата ни, да доказвате страната ни като достоен партньор в европейското семейство!

Желая ви здраве, сили и увереност, а на Вашите близки – търпение и подкрепа. Посрещаме този 5 юли без традиционните чествания, в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Но съм убеден, че всеки носи празника в сърцето си – с гордост от осъзнатия избор да бъде част от МВР“.

Припомняме, че ръководството на МВР взе решение да отмени всички публични събития, които традиционно съпътстват професионалния празник. В петък министърът, политическият кабинет и главният секретар на МВР положиха венци и се поклониха пред паметника на служителите, загинали при изпълнение на дълга си.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама