Плажове по родното Черноморие, които все още са спокойни (СНИМКИ)

540

Всички знаем, че голяма част от Черноморието ни вече е застроено. Отиваме на почивка и се озоваваме на доста оживен плаж, а наоколо вместо дива природа, виждаме хотели, кафенета и ресторанти. Шумно, мръсно и безкрайно неприятно. Спокойствието отсъства. Е, ето на кои диви български плажове може да се насладите на приятна и спокойна почивка със семейството си.

1. Шкорпиловци

Плаж Шкорпиловци има най-дългата и широка плажна ивица на Българското черноморие. Плажът е с дължина 13 км и на места е широк 100 м, което го прави най-дългия и просторен, непрекъснат плаж в България. Плаж Шкорпиловци е разположен в близост до едноименното село и е най-южната част от дългата пясъчна ивица, започваща от къмпингите Рай и Романтика край курорт Камчия в северната си част и свършваща при Черни нос на юг. Има 230-метрова естакада и разрушен мост под водата за любителите на гмуркането.

2. Варвара

Плажът Варвара се намира на Южното черноморие, на около 1 км от село Варвара. Дължината му е 150 м, а широчината му е около 25 м. Разположен е в залива Селимьоти. Пътят до него започва от самото село, като от главния път в посока Ахтопол се отбива в ляво и се кара по черен път през полето.  

3. Синеморец

Синеморец отстои на 4 км южно от Ахтопол и 83 km южно от Бургас. Отдалечено е само на 12 км от село Резово, където е българо-турската граница. Въпреки, че по статут Синеморец е село – тук има богат избор като места за настаняване. Плажът е спокоен, а водата – чиста.

Снимка: Google

4. Дуранкулак

Плаж Дуранкулак е най-северния плаж на Българското Черноморие. Разположен е на около половин километър северно от къмпинг Космос, непосредствено до границата с Република Румъния.

Снимка: Google

 5. Кара Дере

Плаж Кара дере е разположен между град Бяла и село Горица, близо до северните склонове на Стара планина. Местността е дива и много красива, липсват удобствата на курортите, инфраструктурата и къмпингите, което крие своя неповторим чар. Плажът се използва основно от млади хора, които предпочитат да почиват на палатки.

Снимка: Google

 6. Аркутино

Плаж Аркутино е част от резерват Ропотамо и е разположен между курортните комплекси Дюни и Приморско. Аркутино се характеризира с красива и обширна плажна ивица, където расте пясъчна лилия. Водата е много чиста и дори може да видите как рибките плуват в нея. От плажа се вижда остров Свети Тома.

Снимка: Google

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама