Арестуваха нелегален дървосекач, стрелял с боен пистолет по горски

104

Полицаи от РУ-Велинград са задържали нелегален дървосекач, стрелял с незаконен пистолет по горски стражар, съобщава МВР

Сигналът за стрелбата е бил подаден през нощта на четвъртък срещу петък. 55-годишният горски стражар Б.К. от село Драгиново съобщил, че е бил нападнат от негов съселянин.
Към мястото били насочени незабавно екипи на полицейското управление във Велинград. Пристигайки, служителите на реда установили, че в местността Крайка край селото лесничеят засякъл 56-годишния си съселянин А М. в момент на незаконна сеч.

Снимка:МВР
Снимка: МВР

При извършването на проверката дървосекачът извадил боен пистолет и произвел изстрели по посока на горския стражар. След това се нахвърлил към него и му нанесъл удари с оръжието в главата и избягал.

Лесничеят не е пострадал сериозно, пристигналият на мястото медицински екип не установил попадения в тялото му при стрелбата, а само повърхностни наранявания от ударите с оръжието.
Целия периметър около селото и прилежащата гора били блокирани от екипи на охранителна и криминална полиция.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама