Спецакция в София: Задържан е приближен на Божков

479

Специализирана операция на полицията и прокуратурата се провежда в София

Тежко въоръжени полицаи в момента са обградили два адреса в столицата. Единият е къща в столичния квартал „Симеоново“, а вторият адрес е офис на охранителна фирма, която се намира на кръстовището на улиците „Черковна“ и „Мадрид“.

По непотвърдена информация към момента има един задържан човек. Това е бивш служител на ТСБОП и близък до бизнесмена Васил Божков, който в момента се намира в Дубай.

Операцията на полицията и прокуратурата е свързана с разследването срещу бизнесмена Васил Божков и с опита за следене на прокурор, който работи по това разследване.

За момента няма данни за други задържани. Информация за акцията и действията на МВР и Прокуратурата вероятно ще бъде дадена по-късно днес.

В акцията участват тежковъоръжени екипи на полицията, екипи на Специализираната прокуратура и на Бюрото за защита свидетели към главния прокурор, предаде БНР.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама