Мощна експлозия във фабрика в Турция (ВИДЕО)

blank
Кадър: Youtube

Експлозията е станала в 11.15 ч. Във фабриката се е разразил голям пожар и са станали още редица експлозии. Гъст дим се издига над сградата

Към завода са изпратени много линейки, пожарни коли. служители на жандармерията и на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).
Валията на Сакария Четин Октай Калдъръм посочи, че в момента на експлозията във фабриката е имало между 150 и 200 работници.

Първият взрив е бил толкова мощен, че жителите на Сакария са помислили, че в окръга е станало земетресение. Причината за взрива засега не е известна.
Калдъръм посочи, че взети необходимите мерки за сигурност около завода.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган нареди за Сакария да заминат редица министри, сред които министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа, както и министърът на труда Зехра Зюмрют Селчук, информира в. „Миллиет“.

 

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама