Джокович и съпругата му са с отрицателни тестове за Covid-19

82

Първата ракета в света Новак Джокович и съпругата му Йелена дадоха отрицателни тестове за Covid-19.

Сърбинът се зарази с коронавирус по време на демонстративния турнир „Adria Tour“, съобщи БГНЕС. За неговия положителен тест стана ясно на 23 юни, две дни, след като стана ясно, че първата ни ракета Григор Димитров е заразен.

Положителни проби дадоха също хърватинът Борна Чорич, сърбинът Виктор Троицки и бременната му жена, както и няколко от треньорите на тенисистите. Финалната част на турнира в хърватския град Задар бе отменена. На спортните мероприятия в Сърбия и Хърватия нямаше никаква социална дистанция между зрителите на трибуните, а играчите и другите присъстващи на корта също не спазваха никакви мерки, като се прегръщаха, правиха си общи снимки, разменяха си един микрофон на пресконференцията и т.н. Най-фрапиращи бяха кадрите от партито, което Джокович организира след турнира в Белград, на които се вижда как той и други именити тенисисти като Григор Димитров и Александър Зверев са голи до кръста в нощен клуб и бурно се забавляват. 33-годишният Джокович и съпругата му Йелена нямаха симптоми и се чувстваха добре, но следваха всички препоръки на лекарите и се намираха в самоизолация.

Заради Covid-пандемията тенис съревнования в момента не се провеждат. Мъжкият тур ще стартира в началото на август във Вашингтон. След подновяването на сезона трябва да се проведат три Мастърса, както и Ю Ес Оупън и Ролан Гарос.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама