Това е арестувания за тероризъм в Бургас

522

Предполагаемият терорист от Бургас е 20-годишен и се казва Мохамед Ахмед Абдулкадер. Той е арестуван в Бургас. Знае се, че той е неколкократен държавен шампион, перспективен кадър, който обаче спрял със спорта, защото заминал при баща си в Сирия.

20-годишният кадър на СУ „Юрий Гагарин“ в момента е в сградата на ОД на МВР в Бургас и е разпитван от антитерористи в присъствието на назначения му служебен защитник – адвокат Веселина Василева, предаде blitz

Подвигнато му е обвинение по чл.108 от НК – за тероризъм, пише още изданието. С него са задържани още 14 лица, но на този етап те са разпитвани само като свидетели. Това са приятели на Мохамед от ж.к.“Меден рудник“, където е живеела майка му и спортните среди на Бургас.

Мохамед тренирал борба в клуб „Бургас“. Той е неколкократен държавен шампион, перспективен кадър, който обаче спрял със спорта, защото заминал при баща си в Сирия. Треньорът му Николай Дичев бе шокиран от новината за ареста на Мохамед.

Родното разузнаване предполага, че в Сирия бургаският младеж е бил вербуван да извърши атентат в България. Баща му бил високопоставена фигура в сирийска армия и според разузнавачи имал изключително влияние върху сина си.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама