НАСА разработи антикоронавирусна огърлица. Как може да ни помогне? (ВИДЕО)

164

Американското космическо ведомство разработи огърлица срещу новия коронавирус,която предупреждава притежателите й, когато понечат да докоснат с ръце лицето си, съобщава в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА

Приборът е оборудван с инфрачервен датчик, който засича движението на дланите, когато се доближат прекалено много до лицето. Тогава се задейства вибриращо устройство в огърлицата. По такъв начин разраоотчиците се опитват да пресекат пътя на попадане на новия коронавирус в организма чрез очите, носа и устата на потребителя.

От НАСА уточниха, че новият артикул не трябва да се използва като заместител на маските за лице и на другите средства за индивидуална защита от Ковид-19, а да бъде прибавен към тях. Украшенията се печатат на триизмерен принтер и ще бъдат достъпни в различни разцветки.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама