Covid-19 в столична детска градина: Тестват над 150 деца (ВИДЕО)

101

Тестват за COVID-19 децата от 185-та детска градина в столичния квартал „Дружба“.

В неделя бяха установени случаи на Covid-19 при майка и три деца. Заразени хора от персонала към този момент не са открити.

Днес ще бъдат изследвани над 150 деца и 55 души от персонала. Тестовете започнаха в 8 часа и се правят в детската градина. Тя остава затворена за неопределено време.

„Три екипа на РЗИ – София правят изследването. Процедурата върви бързо, може би около 60 деца са тествани. От служителите – около 10 човека. Има родители, които заявиха, че днес не могат да бъдат тествани“, обясни директорът на детската градина Милена Русинова.

След отварянето на детските градини, 180 деца посещават детското учебно заведение. По принцип броят им е над 400. Според Русинова не е имало притеснение нито при персонала, нито при родителите.

„Заразените деца нямат симптоми. Всички се чувстват много добре, нямат признаци на заболяването“, добави още Русинова и изрази надежда днешните проби да се окажат отрицателни, за да може детската градина да заработи отново.

По публикацията работи Снежина Раева 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама