Юли ще е перфектен за море, топъл и слънчев

60

Какво време ни очаква през лятото?

„Очаква ни топло, сравнително сухо и продължително лято”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” климатологът Георги Рачев.

„Юли ще бъде типично летен. В следобедните часове предимно в Западна България е възможно да има гръмотевични бури. По морето такова нещо няма да има. Там дори минималните температури ще бъдат високи. Очаква ни влажно, тропично време. Лятото ще прилича на предишните две лета, които изкарахме. Ще вали два, три дни и ще изпълни месечната норма”, поясни Рачев. По думите му юли, август и септември ще бъдат перфектни за море и планина.

„Досега няма индикация от Световните метеорологични центрове, че ще има продължителни засушавания. През 2003 година в Западна Европа починаха 75 000 германци и французи. Тогава имаше две последователни топли вълни”, каза още климатологът.

 

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама