От утре носенето на маски става задължително в Иран

126

Въпреки опитите на човечеството да излезе от кризата с коронавируса, заразата продължава да превзема територии. В някои страни се налага връщането на част от по-строгите мерки. В Иран от понеделник носенето на маска на открито става задължително. 

Иранският президент Хасан Рохани обяви днес, че носенето на маски ще бъде задължително от идната седмица на някои обществени места заради коронавируса. В най-засегнатите от пандемията райони на страната ще бъде разрешено и връщането на рестрикциите, предаде Франс прес, цитирана от „24 часа“.

В Иран има над 10 000 починали от COVID-19 и над 220 000 случая на зараза. Данните показват тенденция за увеличаване на новите случаи на зараза от началото на май. Ето защо ще бъде задължително носенето на маските и то ще е в сила до 22 юли. Мярката ще се удължи след тази дата, ако е необходимо, допълва БТА.

Министерството на здравеопазването подготвя и списък на местата с рисково събиране на хора, но не се съобщава какви ще са евентуалните санкции, ако разпоредбите не бъдат спазени.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама