Над 2,5 милиона заразени с COVID-19 в САЩ

82

В САЩ са отчели над два милиона и половина заразени с новия коронавирус. Засегнати са пердимно южните щати. Данните сочат, че голяма част от заразените са младежи.

Заразените с новия коронавирус в САЩ вече са над 2,5 милиона, сочи преброяване на американския университет „Джон Хопкинс“, който води статистиката въз основа на официална информация, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Пандемията засяга особено тежко южните щати на страната. Най-голям брой заразени е отбелязан в щата Флорида, с 9585 нови случая и 24 починали за деня. Според губернатора Рон Десантно вирусът се е разпространил най-вече сред младежите, които се отказаха от плажовете и нощните забавления в името на спазване на карантинните мерки.

Според преброяване на АФП починалите в САЩ са 125 255. Общо броят на жертвите по света е над 495 000, при близо 10 милиона заразени.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама