Изнесоха подробности за престъпната група, свързана с ГДБОП и МВР(ВИДЕО)

864

Стефан Банков- директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ каза пред медиите, че не е виждал такава наглост в кариерата си. Като визираше случаят със задържаните представители на ГДБОП и МВР. Установената престъпна група е действала от началото на 2017г., научаваме от брифинг на прокуратурата.

„Участниците в групата са четирима, трима са от системата на МВР. Двама от тях заемат висши ръководни длъжности за борба с наркотиците. Те са били ръководители на всички служители на МВР, свързани с борбата с наркотиците“, казаха от прокуратурата.

Третият задържан е бил разузнавач първа степен. Четвъртият участник, несвързан с МВР, е бил посредник за получаване на парите“, допълни още говорителят на главния прокурор.

„Засегнат е международния авторитет на страната ни, заради факта, че обвиняемите лица са осъществявали контакт с чужди служби. В резултат на престъпната дейност са били провалени редица производства в страната и чужбина, заради предоставяне предварителна информация за разследвания“, каза Милева.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама