7 сервитьори с COVID-19 провалиха абитуриентски бал

2679

Седем души, които работят като сервитьори в заведение в Царево, област Бургас са заразени с коронавирус. Това стана ясно, след като управителя на заведението лично направи изявление в медиите. Те са пристигнали от столицата. 

Управителят на заведението е направил бързи тестове на всички служители – общо 51. След положителните проби, кандидатите за сервитьори не са наети и съответно не са допуснати да обслужват абитуриентите, предаде btv.

По думите на управителя, резултатите са станали ясни към 21 ч. в деня на абитуриентското тържество на Царево, малко след като зрелостниците са настанени в заведението. Така събитието е било отменено, а ресторантът затворен за дезинфекция.

Малко по-късно през деня управителят заяви, че вторите тестове са отрицателни.

„Те са под карантина и вторичните тестове са вземани по време на карантина, сега очаквам следващия ден-два или в понеделник РЗИ да излезе със становище и да започнем да работим“, заяви той пред bTV.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама